Här är Acast-poddarna som kan vinna Guldörat 2019!

Acast: For The Stories.
2 min readAug 21, 2019

--

I veckan presenterade Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019. Flera av Acasts poddprofiler kan vinna pris i de olika kategorierna, bland annat Årets Podd där det från och med i år är publiken som utser vinnaren. Omröstningen av Årets podd sker på www.guldörat.se och där finns all information om hur du kan rösta. Röstningen är öppen till och med 8 september.

Bland de nominerade i kategorin Årets Podd finns Acast-poddarna Mellan Himmel och Jord som görs av humortrion JLC och krimpodden Spår med grävande journalisterna Anton Berg och Martin Johnson. Spår har även blivit nominerade i kategorin Årets Poddproduktion för sin insats i senaste säsongen om Brandkärrsmordet.

Även populära dagliga podden Breakit Daily som hostas av Acast har fått två nomineringar — Årets förnyare samt Årets programledare som kan gå till Breakits programledare Katarina Andersson.

Årets förnyare kan även vinnas av den välproducerade podden Ljudministeriet som görs av Timmie Strandberg. En podd som berättar historierna om vår världs ljud. Om ljuden i oss, runt oss, av oss och för oss.

Pristagarna inom varje kategori offentliggörs på Radio- och Poddagen, som arrangeras 18 september på Münchenbryggeriet i Stockholm. Samma kväll utses också vinnaren av Årets programledare/radio samt Årets hederspristagare.

Guldörat (tidigare Stora Radiopriset) är den svenska radio- och poddbranschens eget pris och delas årligen ut av Radioakademin. Radioakademins styrelse utser samtliga vinnare med undantag för Årets podd som avgörs av publiken via omröstning på www.guldörat.se och Årets programledare som sedan tidigare bestäms av publiken, via Kantar Sifos lyssnarundersökningar.

--

--