ACAST PODDTIPS: Cafékampen — Sveriges bästa frågesportspodd med Simon Said

Acast: For The Stories.
2 min readJul 29, 2019

Är du en tävlingsmänniska av rang? Då ska du lyssna på denna veckans Poddtips som är ingen mindre än kunskaps- och frågesportspodden Cafékampen. Ett tävlingsformat där kändisduos tävlar och samlar poäng i olika segment samtidigt som de nöter fram sina verkligen personligheter när det bränner till.

– Det som utmärker min podd är att lyssnarna blir väldigt delaktiga då de får tävla och skratta med. Eller mer troligt, skratta åt gästerna när de samlar poäng. Dessutom lär man sig faktiskt något när man lyssnar på podden”, säger Simon Said som driver podden.

Simon hade länge varit en person som törstat efter onödig kunskap och alltid försökt överföra onödigt vetande det på sina närmsta. Därför bestämde han sig för att starta Cafékampen — en poppigare variant av “På Spåret” som hans chef en gång sa.

Simon minns tillbaka till sitt roligaste podd-moment som blev minst sagt kontroversiellt. Bojan Djordic & Therese Strömberg var inbjudna som gäster i ett avsnitt och de var oense om de flesta svaren i podden vilket skapade en dålig stämning avsnittet igenom. Efter inspelningen skulle Simon ta foton tillsammans med Bojan och Therese, men det gick inte då de bara fortsatte att bråka.

Simons favoritavsnitt av Cafékampen: Avsnitt 14 med Johanna Nordström & Torbjörn A. Skorup. Ett avsnitt som har allt enligt honom själv.

Simons tre favoritpoddar: Rättegångspodden, To Live and Die in LA av Neil Strauss och Svenska Mordhistorier. Fan av crime? Inte så svårt att lista ut.

Lyssna på Cafékampen här!

--

--