ACAST PODDTIPS: Allt Vi Inte Pratar Om — en podd om män och manlighet.

Acast: For The Stories.
2 min readAug 12, 2019

--

I podden Allt vi inte pratar Om träffar programledaren Thor Rutgersson killar och män som har frågor kring ämnen som män vanligtvis inte pratar om. För att hitta svaren ger han sig ut på en upptäcktsfärd — och lär sig ett och annat om sig själv på vägen. Allt Vi Inte Pratar Om är en en storytelling-podd med utgångspunkt från boken med samma namn som han skrev med Ida Östensson. Efter att boken hade släppts ville Thor fortsätta ge energi till ett brett samtal om män och manlighet och startade därför podden.

– Mycket av min motivation kommer förstås från mitt eget liv och saker som jag funderar på. Men säsong två av podden skiljer sig en del från första säsongen. Vi går från samtalspodd till dokumentär storytelling. Det är en väldigt ambitiös podd, rent berättarmässigt och det känns både utmanande och kul, säger Thor Rutgersson

Thors absoluta favoritavsnitt från podden är avsnitt 4 där de undersöker “kött och manlighet”. Måste vi äta kött för att bygga muskler? Genom den frågan kommer han in på så mycket annat såsom skönhetsideal, manlighetsnormer och ätstörningar.

Vad tycker du utmärker podden?

– Dels är det temat, att vi försöker prata om sådant som män oftast inte pratar om. Men också formatet då säsong två är mer storytelling vilket är ganska ovanligt i den svenska poddvärlden. Vi har också mycket humor i vår podd, säger Thor.

Topp tre poddar enligt honom själv: “Heavyweight”, med Jonathan Goldstein, “Reply All”, som säger sig vara en podcast om internet men egentligen handlar den om människor. Sist men inte minst “Mystery show” med Starlee Kine.

Programledare: Thor Rutgersson

Producent: Tanvir Mansur

Initiativtagare: Ida Östensson & Thor Rutgersson

--

--